čtvrtek 31. března 2011

Wilding Connifers Volunteering aneb dobrovolníci na Ben Lomondu

26. a 27. 3. jsme se zúčastnili dobrovolné pracovní výpravy na kopec nad námi - Ben Lomond (lépe řečeno na jeho svahy, až nahoru jsme nelezli), kde jsme vytrhávali a káceli náletové stromky. Tyto stromky údajně brání v šíření původní vegetace na zdejších kopcích.
Práce to byla celkem namáhavá a v neděli i za nepříznivých podnebných podmínek - začalo nám čůrat z oblohy... I přes to přezevšechno to bylo zajímavé, příjemné (noví lidé a spousta legrace okolo s kamarády) a poučné. Budu se zas opakovat - ty výhledy! Ať tady člověk vyleze kam chce - jedno, jestli je to střecha nebo kopec - vždycky to stojí za to!!!





2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Januchu:)Koukal jsem na tvé zajímavé fotky z různých práciček ve výškách. Rád bych se tě touto cestou zeptal, zda by ti nevadilo poskytnout nějaké podrobnější info - např. zda je nutký jakýkoliv glejt pro výškove práce nebo si dělal i bez něj, kde se ti podařilo tuto práci sehnat, zda má třeba smysl tahat si alespoň částečně matroš z Čech nebo je to vše hodně o náhodě:)Chystám se do Austrálie potažmo NZ. Díky moc. Jakub - mazgi@seznam.cz

Unknown řekl(a)...

Dobrý den,

hledali jsme zajímavé informace o Austrálii a zaujaly nás Vaše webové stránky (), které bychom rádi zařadili do sekce užitečných odkazů na našem webu. Náš web je slušně navštěvován (100-150 lidí denně) a domníváme se, že odkaz na Váš web by byl prospěšný našim návštěvníkům.

Proto bychom Vás chtěli požádat, zda byste byl ochoten zveřejnit na Vašem webu odkaz na naše stránky o Austrálii (www.australie-cestovani.cz).

Pokud byste měl o tuto spolupráci zájem, kontaktujte nás prosím.

S přáním hezkého dne

Ladislav Mareš
CK Go2
ladislav.mares@ckgo2.cz