čtvrtek 10. ledna 2008

Vánoce potřetí!


A je to tu! Slavím vánoce potřetí na druhé (jižní) polokouli, pěkně v létě ve třicetistupňových vedrech;)
Nic moc, řeknu vám. Na stromeček bez sněhu bych si nikdy nezvykl. Vánoční nálady se prostě v takových chvílích nechtějí dostavit;)


Co by tak mohlo pod stromečkem-větvičkami být!;) Pro mě nový Grigri i s karabinou, pro Terku helma s čelovkou. Výzbroje do skal utěšeně přibývá:) Jo a ještě jsem dostal Hobita! Mám zas co číst.


Pětadvacátého prosince jsme jeli na slavnostní vánoční oběd k Terezčině kamarádce Judy a její rodině. Takže konečně jsme poznali úplně ty pravé Australské Vánoce. Ještě před obědem se všichni - teda hlavně vnouček - vrhnuli pod stromeček a začaly se rozdávat a rozbalovat dárky. Dokonce i na nás se dostalo;) Terez dostala bonbóny a já lahev vína. No a pak už ten oběd. Sedělo se venku na verandě, jako předkrm sýr a uzenina s krekrem a místo kapra a bramborového salátu se podávali mušle s citronem, krabí salát, zeleninový salát, mořské produkty a po hlavním jídle ještě ovocná bábovka s rumovou polevou a zmrzlinou. Před započetím jsme si ještě každý rozbalil papírovou korunku, v které byl ještě schovaný papírek s vtipem. Zvláštností byl také takový speciální bonbón, o který jsme se každý se svým sousedem u stolu museli "poprat". Každý tahal za jednu stranu. Po prasknutí obalu se ozvala rána a ten, kdo držel větší část s obsahem, vyhrál. V bonbónu byla většinou nějaká malá hračka. Něco jako v čokoládovém vajíčku.
Další specialitkou byly zapečené dolarové nebo dvoudolarové mince v bábovce. Pro štěstí;)

Žádné komentáře: