pátek 22. února 2008

Freezer & Pierces Pass



Devatenáctýho ledna jsme se s Jardou vydali do Blůček na dvoudenní průzkum. Byla sobota, já byl dopoledne ještě v práci, ale hned, jakmile "padla", vyrazili jsme. Bylo ošklivo. Pršelo a mlžilo a vůbec - psa byste nevyhnali. My jeli dobrovolně;) Za cíl jsme si dali najít jednu oblast, kterou jsem stále nemohl pořádně najít a která je výborná na parné léto. V průvodci je totiž popsaná dosti liknavě a hlavně jde se k ní pěšky asi hodinu s těžkým batohem plný horonářadí a lezepetiček;) Mluvím o takzvaném Freezerovi neboli ledničce.
Ke skalám jsme se vydali ještě v sobotu odpoledne. Naštěstí přestalo pršet, takže cesta nebyla nejhorší. A našli jsme!!! Celou cestu skoro až pod skály jsme vydrželi v suchu, poslední úsek však byl po úzké pěšince skrz buš, která byla jak houba nasáklá deštěm. Napáchané "škody" můžete vidět na přiloženém fotu:)...
No a na téhle fotce můžete vidět, jak se i v pracovní dodávce dá báječně vegetovat.



Druhý den jsme se vzbudili a nestačili se divit. Svítilo sluníčko. Paráda! Takže si zalezem:D
Za cíl jsem vybral další neprozkoumanou areu - Pierces Pass, která je známá svými prásky, přesahujícími mnohdy i 200m. Nádhera! Údolí mi bralo dech. Vál příjemný větřík, který stihnul většinu klifů vysušit.

My se vrhnuli na stěnku, kde byly převážně kratší sportovní cesty do 40m.

Žádné komentáře: