úterý 26. února 2008

Warrumbungle - den třetí


Po včerejším náročném výstupu a následném sestupu (jak jinak, že?;)) jsme si dali off a jeli do Coonabarabranu na nákupy a průzkum.
V infocentru jsme zjistili, kde sehnat horoprůvodce, jaké bude počasí na následujících několik dní a tak podobně. Jo a samozřejmě jsme si zjistili, kdy že tu mají otevřené místní hvězdárny. Je jich tu totiž hned několik.
Abych se ještě vrátil k začátku dne a ke snídani - jeden Skippy-gurmán přiběhl žebrat o skývu chleba;)

Z města jsme si přivezli i novou karetní hru UNO. Báječně jsme se u ní a u pivečka večer na dece pobavili! Samozřejmě Skippy nesměl chybět:)


Ještě bych mohl přihodit pár informací, jak to vlastně v kempu funguje: na to, že kemp je celkem daleko od civilizace (přes 30km) je tu telefonní budka, teplé sprchy, užitková voda a plynové zastřešené BBQ na vaření. Kemp stojí 5 dolarů na osobu a 7 na auto. S placením a kontrolováním si tu ale příliš starostí nedělají. Funguje tu tzv. obálková metoda, která je vůbec po místních parcích docela rozšířená. V reálu to vypadá, že si u infocentra vyzvednete obálku, tam vyplníte pár kolonek o tom, kolik vás je, jak dlouho chcete zůstat, do obálky nacpete příslušný obnos, zalepíte a vhodíte do schránky. To je vše, můžete bydlet;)

Hlučnou večerku nám každý večer přilétli dát velcí bílí papoušci Kakadu.

Žádné komentáře: